Kladdkaka med kanel och apelsingrädde

Nu tycker jag att det är dags med ett nytt recept igen! Julmustkakan blev en succe i stugorna och därför kommer jag med ännu ett succerecept. Får vi hoppas iallafall! Denna kladdkakan är enkel att röra ihop, går snabbt men kommer med en oväntad smaksensation. Denna tar trettio minuter och blir ca.20bitar. Perfekt då till fikat till alla-helgona helgen!

Kladdkakan
200g smör
5dl strösocker
2krm vaniljpulver
3ägg
1äggvita
3dl vetemjöl
1dl kakao
2tsk kanel 
2krm salt
 
Apelsingrädde
2dl vispgrädde
0,5apelsin (skal+saft)

Gör såhär:
1.Sätt på ugnen på 175grader
2.Smörj och bröa en form (med avtagbar kant.)
3.Smält smöret i en kastrull
4.Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Poröst ska det bli!
5.Blanda ihop mjöl,kanel,kakao och salt, rör ned detta i äggsmeten.
6. Rör ned det smälta smöret. 
7. Häll smeten i formen och in i mitten av ugnen, i 20min.
8. Vispa grädden lätt och vänd ned apelsinsaften. 
 
Smaklig måltid mina julälskare! 

Bild lånad från:''inredningsfrun.elsasentourage.se''
1 Julia:

skriven

Gott :)!

Svar: Visst är det:)
Dejan simonovic

2 Emelie Ekman Lindqvist:

skriven

Måste testa nu till jul! Låter jätte gott :) rolig blogg

Svar: ja det är ett måste:)
Dejan simonovic

Kommentera här: