Sammanfattning av årets jul 2014

 
Julafton var pricis som väntat helt magisk, vakna på morgonen och inte en sur min på gatan så långt ögat kan nå, utan bara en massa glädje och skratt hela julafton, nja så var det inte riktigtigt för oss i år,
 
julafton kunde inte börjat på ett mer konstigare sätt, när vi vaknat och ätit vår julfrukost och bara avnjuter att vi fått en dotter som får vara med och skapa minnen, så tar vi det lungt och inte gör något alls utan bara "är" pricis som jag tycker att det ska vara på julafton, sedan när klockan närmar sig tolv så bestämmer vi oss för att åka bort till familjen för att umgås och äta jul lunch, 
 
vi tänker en stund och bestämmer oss för att packa ner alla julklappar i en stor stor reseväska som vi tar med till dom, hur ska vi annars få med allt? 
 
så fick det bli, vi packar in oss i hissen med mat i ena handen, resväskan i andra & men lite stress får man all ta, men så händer det som inte får hända, vi har packat in så mycket i hissen så att reseväskan tar i hiss dörren och åker med dörren fasän att vi åker och plöstligt stannar vi, då står vi där" på självaste juldagen, och skrattar lite lätt över att just idag idag av alla andra 355 dagarna på året.men vi komm ut rätt fort och kunde ha en underbar jul tillsammans med familjen.
 
Hoppas ni haft en underbar Jul.
 

Dan före julafton & lyx för hela slanten

Jag fick i dagarna hem ett efterlängtad paket ifrån Beriksson, det är en webbutik som säljer något av de lyxigaste chokladkakorna  jag någonsin smakat på. Allt känns verkligen lyxigt & inte bara chokladen i sig, utan det är verkligen en helhetsupplevelse. Till och med pappret som chokladen är inslagen i, är extra fin och tjock när man känner på den. Jag hör hur det låter när jag läser detta, men jag blev faktist på riktigt helt överraskad och här har ni några av mina favoriter:
 
Joe`s Tea Co 
Ekologiskt kryddigt chai-te som smakar helt magiskt, även denna känns riktigt fin, känner man på pyramidpåsen så känns det som att man tar på silke. För mig som är en riktigt te-älskare så är 
detta en klass för sig själv ,helt värd sin kostnad på 65kr.
 
Sedan har vi denna Ltd edition julnyhet Milk & Cookies som är den gröna varianten. Detta är en mjölkchokladkaka på 45% kakaohalt, men sedan är baksidan av kakan draperad med en isländsk julkaka, den isländska julkakan i sig tyckte jag inte så mycket om, men i samband med chokladen, så händer det definitivt något i munnen. Oj vad det smakade gott sedan så har vi min egna favorit Dark nibs + raspberries. Detta är en mörk choklad gjord på 66% kakaobönor, råa kakaobitar och syrliga torkade hallon. Det var verkligen hur gott som helst med dom syrliga stora bitarna av hallon som blandas med den fina mörka chokladen. Den ligger dock på 115kr, vilket jag kan tycka är lite dyrt men om man någon gång ska unna sig så är det väl nu på julafton.
 
Sedan har vi en tryffel som ligger i en stilren guldask. Det är en perfekt krämig chokladtryffel med lyxig smak av champagne. Jag är inte så mycket för tryffel men denna var faktist riktigt mumsig och mysig i munnen. Kostnad? 39 kr.
 
 
 
 
 
 

Ett chokladhus för alla julälskare!

Häromdagarna fick jag hem en massa choklad ifrån Marabou och  i paketet låg en beskrivning till vad som egentligen skulle ha blivit ett "chokladpepparkakshus". Men när jag satt fram skärbrädarn och kniven, redo för att göra mitt chokladhus för förstå gången någonsin så var jag inte tillräckligt försiktig för att när jag la dom på bordet för att sätta igång då hade 4 av 5 kakor gått sönder. Och då var det plöstligt en massa massa choklad kvar men inget pepparkakshus för oss inte. Så nu ska jag se till att fästmön inte äter upp all choklad utan att vi kanske kan få till ännu en julbakelse innan julen som klampar in genom dörren på onsdag.
Trevlig måndag!
 
 
Bild Filurmammans chokladhus.