1:a advent & familjens första resa

Första advent har varit helt underbart. Vi började dagen med lite extra lyxig frukost med en massa julmusik i bakgrunden! Helt underbart. Jag var på Lidl och köpte en adventsjulklapp till mig och fästmön, som vi ska ha på oss varje advent för 99kr/st och sköna var dom med. Frugan älskade sin välidgt mycket då hon knappt vill ta av sig sin. Därefter var vi på en adventsgudtjänst,så dagen kunde inte börja bättre. Sedan har vi spenderat resten av dagen med att packa reseväskorna för att i morgon åker vi nämligen till Spanien i en hel vecka. Första gången någonsin vi åker under en "julmånad" men vi bokade då förvisso i juni men det är nog sista gången vi åker i december. Jag vill ju inte missa allt roligt som händer dock är jag tillbaka redan på andra advent. Så nu åker vi till varmare breddgrader men förhoppningsvis hittar jag massor med juligt pynt även där.
 
Nu är första ljuset tänt och nu är det endast tre kvar. Under dessa veckor så är det så otroligt mycket jag vill hinna med, framförallt, all bakning med familjen, knäck och lussebullar är nog det jag ser fram emot mest. Knäcken vill jag få till sådär lagom seg och underbar. Jag längtar redan nu men först så ska vi skapa familjeminnen!
 
Hoppas ni får en underbar fortsättning på första advent!
 
 

Årets adventsljusstake 2014

I år så ville jag ha en annorlunda adventsljustake för ibland kan man ju tycka att det är lite smått tråkigt att enbart ha fyrkantiga boxar med 4 tunna ljus i. Så i år ville jag egentligen ha en adventsljustake i metall som fick hänga nån meter ner ifrån taket, men insåg ganska snabbt att jag inte skulle hinna, har letat massor efter en perfekt adventsljustake som man kan hänga i taket, men en sjukling till dotter, tar all min tid, men det är hon verkligen värd.
 
Men istället för att göra det gamla klassiska med en fyrkantig låda, så kom fästmön hem ifrån en loppis nyligen och köpte en skål som blev perfekt som adventljusstake, så häromdagen fick vi upp även den på julduken. Nu är det inte långt kvar innan första ljuset får tändas..Så sugen på att börja tända dom redan nu!
 
 
Fullt skå med plantering och julstök
Färdiga siffror från Ica Maxi och svamparna kommer från Blomsterlandet
Årets Adventljustake 2014- Det färdiga resultatet! (Det är inte så snett som det ser ut på bilden.)

Årets julklappsinsamling

Varje jul så finns det barn i Borås som lever med föräldrar som kanske inte har råd med en julklapp åt sitt barn eller barn som lever med missbrukande föräldrar. För många barn är självaste julafton en påminnelse om hur jobbigt man har det, tror jag.Att sedan efter jullovet gå tillbaka till skolan där alla barn berättar om vad dom fick, medans man själv står där tyst och hoppas att ingen frågar en, för man fick ju ingen julklapp..
 
I vår församling Hestra Cafekyrka har vi sedan 6 år tillbaka annordnat en årlig julklappsinsamling där vem som helst får komma och slå in sitt egna paket, skriva något fint och sedan får det där barnet något att berätta för vännerna i skolan. Vi bjuder på pepparkakor, glögg och live-julmusik. Dessutom kommer självaste tomten på besök!
Välkommna till Borås och Hestra Cafekyrka den 29november!