En magisk jul

Imorse när jag vaknade var det frost på marken och för varje andetag så kände jag kylan slå in mot halsen. Kalla mig för konstig, men det var helt underbart. Snart är julen verkligen här och nu är det ju snart knappt en månad kvar!

Vi (bloggen) växer så det knakar och jag får så snälla mejl av alla läsare. Jag fick dessutom förfrågan till att skriva några saker jag längtar till så jag satt mig ner och funderade lite.Jag kunde inte skriva nån enstaka sak utan det blev en hel hög. Men nu sitter jag här och inser att det kommer bli en helt magisk jul i år.
Jag längtar så!
 
- Jag läntar till...  att få gå på första snön medans det knarrar under fötterna.
- Jag längtar till...  att göra koka varm choklad och sitta med dottern på snön och mysa.
- Jag längtar till...   uppesittarkvällen. med full förväntning på morgondagen.
- Jag längtar till...  att, skapa nya traditoner med vår nya lilla familj.
- Jag längtar till...  att äta julbord tills man storknar.
- Jag längtar till...  att vakna upp och känna kylan mot mina kinder.
- Jag längtar till...  att slå in alla julklappar.
- Jag läntar till...  att skapa vårt egna pepparkakshus. 
- Jag längtar till...  att sitta vid brasan med en kopp varm glögg.
 
Önskar jag hade en eldstad hemma. Vore så mysigt ju!
Jag längtar till jag och dottern ska dricka varm choklad ihop.
 

Kladdkaka med kanel och apelsingrädde

Nu tycker jag att det är dags med ett nytt recept igen! Julmustkakan blev en succe i stugorna och därför kommer jag med ännu ett succerecept. Får vi hoppas iallafall! Denna kladdkakan är enkel att röra ihop, går snabbt men kommer med en oväntad smaksensation. Denna tar trettio minuter och blir ca.20bitar. Perfekt då till fikat till alla-helgona helgen!

Kladdkakan
200g smör
5dl strösocker
2krm vaniljpulver
3ägg
1äggvita
3dl vetemjöl
1dl kakao
2tsk kanel 
2krm salt
 
Apelsingrädde
2dl vispgrädde
0,5apelsin (skal+saft)

Gör såhär:
1.Sätt på ugnen på 175grader
2.Smörj och bröa en form (med avtagbar kant.)
3.Smält smöret i en kastrull
4.Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Poröst ska det bli!
5.Blanda ihop mjöl,kanel,kakao och salt, rör ned detta i äggsmeten.
6. Rör ned det smälta smöret. 
7. Häll smeten i formen och in i mitten av ugnen, i 20min.
8. Vispa grädden lätt och vänd ned apelsinsaften. 
 
Smaklig måltid mina julälskare! 

Bild lånad från:''inredningsfrun.elsasentourage.se''

Lokas nya vintersmak " kryddigt päron"

Lokas nya vintersmak är med smak av päron. Nu har då jag och fästmön högtidligt smakat på denna till synes mysiga smaksensation.

Till en början kan jag ju säga att flaskan ser riktigt inbjudande ut. Den är klädd i en vintrig skog som man bara vill hoppa in i om man kunde. Men sedan tycker jag att just ''Loka'' lyckas grymt bra med sina fina reklambilder som presenterar alla de olika smakerna. Denna flaskan var en av de finaste, tydligt budskap om en vintersmak och stilren. Inte för mycket alltså.

När vi sedanmera öppnat flaskan, doftar det helt underbart och det är en stark doft av päron som når våra sinnen (inte så överraskande vill säga.) Frugan tycker att den smakar som päronsaft eller vilken slags av pärondryck som helst, hon tycker man blir lurad på något sätt. Det smakar något som inte stämmer överens med utseendet. 

Nu när vi provat Lokas nya vintersmak, så måste jag ändå säga att det inte smakar lika mycket päron som lukten påstår att den ska göra, känns lite som att den bara ger små hintar av päron. Men eftersom att jag ändå inte är en storälskare av päron så passar den mig utmärkt. 
Om jag ska beskriva den så är det "en frisk bris med hint av päron och lagom med bubbel.''
Den får 6 av 10 tomtar av mig, vilket då innebär att den är helt okej. 
Har ni hunnit testa den ännu?
Vintersmaken är då alltså ''Kryddigt päron''