Årets glöggfest 2014

För några veckor sedan fick jag ju hem en hel låda av olika sorters glögg av Herrljunga cider som jag skulle smaka och recensera, och jag måste helt ärligt säga att jag är totalt såld på vissa smaker medans andra passar fästmön bättre i smaken.
Vi hade bjudit över ett gemensamt par som skulle komma över på lite glöggprovning med lite lyxig adventfika, det var en total lyckad kväll med massor av skratt och julkänslor när glöggens aromer spred sig i köket..
Så nu ska ni få grymma tips om vad ni verkligen borde ha framme på er glöggfest med familjen.
 
Först ut är Svart vinbärglögg gjord på solmogna svarta vinbär samt traditionellt kryddad med kanel, ingefära och kryddnejlika. 
 
Den har en tydlig smak av vinbär var lagom söt och framförallt även barnvänlig tror verkligen att många barn skulle uppskatta denna glögg. Kul med en glögg som passar både den äldre & den yngre.
Svart vinbär får helt klart 4 av 5 juliga tomtar!
 
Sedan har vi Fikon och Portvinsglöggen som jag tyckte om en hel del med, den hade en fin smakblandning och man kunde känna aromen av fikon, dock så är den inte alls lika söt som svartvinbärsglöggen, så denna rekommenderar jag åt den vuxne, passar bra med pepparkaka och en klick färskost.
Fikon & Portvinsglöggen får helt klart 3,8 av 5 juliga tomtar.
 
Sedan har vi lättvinsglöggen, som vi alla fyra kunde enas om att den var väldigt svår just för att den inte hade någon tydlig identitet. Men den fyller sin funktion som glögg och passar bra till med russin i. Men tycker helt klart att ni ska skapa er en egen uppfattning
Lättvinsglöggen får 2,5 av 5 tomtar.
 
Sedan har vi Dufenkrooks orginalglögg som är en glögg som verkligen passar även äldre & yngre smakar helt enkelt vanlig glögg och passar riktigt bra med pepparkakor russin & mandlar.
Dufenkrooks orginalglögg får 4 av 5 juliga tomtar!
 
 
 
1 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Vad mysigt! :)

Svar: Verkligen!
Dejan simonovic

2 Josefin:

skriven

Glögg är den viktigaste jul drycken <3

Svar: Visst är den, den sitter alltid bra i magen!
Dejan simonovic

Kommentera här: