Årets pepparkaksplanering

Nu är det verkligen nära vänner för att snart är första advent här. Och nu sitter jag och här med fästmön i soffan  och njuter av ''Annas'' pepparkakor med smak av apelsin efter att ha nattat vår lilla dotter.
 
Vi håller på att planera årets pepparkakshus. Hur ska det se ut? Enkelt? Avancerat? Med godis- utan godis? Högt- lågt? Ja det finns hur många olika alternativ som helst, en sak är vi eniga om och det är att jag inte ska sköta sockerlimmet till huset i år. Jag har varje år så länge jag minns alltid och då menar jag alltid råkat bränna mig på diverse ställen. Så det får frugan sköta i år.
 
När det gäller själva pepparkakshuset, så vill jag egentligen inte ha ett "avancerat hus" visst är det fint och så, men jag själv tycker att det får se lite slavrigt och enkelt ut, det är ju trots allt man själv som gjort det och det finns en charm i det med. Håller ni inte med?
 
Sen har vi bestämt att inte ha något godis på taket i år utan istället dekorera med vit kristy på taket lite extra fint istället. Sen vill jag verkligen göra staket runt om huset i år, med en massa bomull som jag använder som snö mellan staketet och huset.Frågan är hur jag ska få till ett ätbart men ändå snyggt staket?
 
Här har ni några fina hus som blir vår inspiration till årets pepparkakshus.
Har ni tänkt på hur ni vill ha ert i år? 
 
 
 
 
 
 
1 Martina - Jultiden.blogg.se:

skriven

I år ska jag göra en pepparkaksby bestående av en kyrka och tre små stugor. Jag har aldrig godis på taket, tycker att vit kristyr ser så vackert och juligt ut.. snö på taket känslan liksom :)

Svar: Åh du måste ju bara ta kort och lägga ut på bloggen :) låter toppen !
Dejan simonovic

2 Gittan:

skriven

Jag brukar inte alltid göra pepparkakshus, men kanske ska fixa det i år och ha det i min tomte samling. Tack för tipset. Kram.

Svar: Ja gör det , om du har tiden för det, det är ju supermysigt!
Dejan simonovic

3 S:

skriven

salta pinnar fungerar jättebra att bygga staket av. Googla så hittar du bilder :)

Svar: Åh smart det ska jag verkligen hålla koll på !
Dejan simonovic

4 Linda - jultips:

skriven

Vilka häftiga pepparkakshus. Måste säga att du har en riktigt trevlig blogg.
Skulle dock uppskatta flera julklappstips. Under veckan presenteras även årets julklapp vilket blir spännande :)

Svar: Ja visst är dom, tackar så hemskt mycket:)
Det kommer jag lovar:)
Dejan simonovic

Kommentera här: